Moto Magnus Fenix-szukam info

Postautor: Peliks dodano: 01 kwie 2011, 21:49

bluetoth pisze:Piotrek walczy i już częściowo wiem czego brak i co nie pasuje, więc kolejno:

1. zębatka zdawcza (nawet nie wiem ile zębów powinna mieć)
2. pokrywa zębatki zdawczej (chromowana)
3. kolektory wydechowe
4. linka sprzęgła

Gdzie to kupić, bo w Kingway nie mają, a na allegro także nie mogę znaleźć, a pisałem już Jinlun V250, Romet V250 i inne :(

Witaj. Wszystkie te części posiada Mariuszrogas. Ma Virago 125 do rozkręcenia napisz do niego na pewno się dogadacie. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: bluetoth dodano: 01 kwie 2011, 22:28

Deamiens pisze:Jeśli chodzi o zębatkę, to najlepiej zmierz dokładnie wymiary wałka i dobierz pod odpowiedni łańcuch, na alledrogo powinno być, choć niekoniecznie dedykowane do tego motocykla/silnika. Ew. powinni Ci dobrać w sklepie motocyklowym. A jeśli chodzi o ilość zębów... Można próbować "matematycznie", max prędkość obrotowa silnika, przełożenie skrzyni, średnica koła, ilość zębów z tyłu, oczekiwana prędkość max... Wiem jak to brzmi, ale wbrew pozorom może działać :).

Znalazłem samą zębatkę, ale 15 zębów, lecz widzę że do Virago występują 15 i 16 zębów
Awatar użytkownika
bluetoth
Forumowicz

Motocykl: Magnus Fenix 200 (250)
Tel. kom.: 606446071

Postautor: thomas dodano: 02 kwie 2011, 17:53

Zobacz ile masz zębów w tylnej zębatce.Pózniej napisze jak jest moim ale przód raczej 16 tyłu nie pamietam.Ipamiętaj sprawdż jaki masz łańcuch zanim cokolwiek zamowisz z zębatek.
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Postautor: bluetoth dodano: 11 kwie 2011, 11:05

No to po kolei:
1. zębatka zdawcza - kupiona (nie pasuje i brak zabezpieczenia w komplecie, czyli odsyłam)
2. pokrywa zębatki zdawczej (chromowana) - nadal brak i nie wiadomo gdzie kupić
3. kolektory wydechowe - niestety trzeba dorobić (już dorobione)
4. linka sprzęgła - kupiona (niestety nie 30zł ale ponad 60zł, drożej niż do Japończyka)
Wyszedł jednak problem z modułem zapłonowym. Na tym który dostałem razem z silnikiem nie odpala i nie ma iskry, zaś na tym od poprzedniego silnika odpala lecz tak jak poprzednio raz pali a raz nie na 1 cylindrze, więc teraz mamy dylemat: czy ten nowy moduł (w sumie to jest on używany) jest walnięty, czy po prostu nie ma między nimi zgodności elektrycznej.
Gdyby ktoś kto posiada tą 250-kę był tak miły i sprawdził co przychodzi na poszczególne piny, oraz kolory przewodów, to by bardzo ułatwiło diagnozę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bluetoth
Forumowicz

Motocykl: Magnus Fenix 200 (250)
Tel. kom.: 606446071

Postautor: Luca dodano: 13 kwie 2011, 10:15

bluetoth pisze:No to po kolei:
zaś na tym od poprzedniego silnika odpala lecz tak jak poprzednio raz pali a raz nie na 1 cylindrze, więc teraz mamy dylemat: czy ten nowy moduł (w sumie to jest on używany) jest walnięty, czy po prostu nie ma między nimi zgodności elektrycznej.

Skoro na starym module chodzi tak samo jak w oryginalnym silniku, to może masz walnięty moduł i silnik 200cc jest dobry?
Albo coś jest nie teges z instalacją elektryczną i jakiś kabelek nie łączy.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Poprzednia

Wróć do inne motocykle...