BRANSON Roadstar250V - ZIPP

Postautor: orzel dodano: 27 lip 2008, 08:25

dziwna sprawa z tymi naszymi motorkami ,prawie identyczne na pierwszy rzut oka tyle ze mój z pod znaku Zippa . Pech bo 27 lat mieszkałem stary w legionowie pod Wawą a teraz poniosło mnie na Śląsk , łatwiej było by sie ustawić na wizje , teraz tak raz w miesiącu bywam w stolicy , mozna by coś pomyśleć :D Moja dzwignia od tylnego hebla wygląda zdrowiej niz u ciebie ;wygięta do góry i zeszlifowana ale działa ,podnóżek tez na miejscu choć szczuplejszy o pare milimetrów , ale mam za to kaszane z kierownicą bo mniejwięcej na wysokości mocowania lusterka zgięła sie do dołu o +- 3cm . Przeszkadza to bo nie moge ustawic lusterka . Jeśli chodzi o części i naprawy to mam farta bo bo salon w którym dokonałem zakupu ma tez servis motocyklowy a kierownikiem całego bajzlu jest mój dobry kolega więc ... :_hura" . Z tego co ten właśnie kolega mi opowiada to z częściami jest dużo problemów tzn np oni jako servis składają zamówienie i otrzymują odpowiedz ze takich nima albo dostają części które są tylko podobne do zamówionych i w rezultacie nie pasują wymiarowo jak np pokrywa boczna ktora niby dobra a okazało sie ze nie pasi bo w milimetrach są różnice albo dziury na śróby poprzesówane . Tak więc nie ma lekko . Od paru dni wszystko mi dzwoni w rurach ale to tak ze szlag trafia , zwłaszcz przy wolnej jeżdzie i przy ruszaniu , zastanawiam sie czy to moze wkład sie poluzowal w wydechu czy jaka cholera .
pozdro z hołd :chopper:
orzel

Postautor: LEFTHANDY dodano: 27 lip 2008, 23:24

Też miałem przekrzywioną kierę ale wczoraj udało mi się ją odgiąć rękami bez odkręcania. Teraz jest już ekstra. u mnie w serwisie też go obejrzeli, spisali wszystkie szkody i zamówili części. Niestety to potrwa więc na razie przykręcili mi jakiś podnóżek ze śmietnika. No i na razie sobie tak jeżdżę.

To wina gównianych opon.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: orzel dodano: 29 lip 2008, 17:27

fakt ze opony są kiepściutkie , w pierwszej kolejności chce dać szerszego kapcia z tyłu ,bedzie nieco stabilniejszy i zyska tez wizualnie. Wczoraj postawiłem maszyne na przegląd bo 700 km na oczku a coś mi sie dusił ostatnio ,chyba gażnik zasyfiony, przy okazji rozwiercam wydechy 8-mką -troche hałasu nie zaszkodzi :uwaga: :-) Kiere troche tez recznie podprostowałem ale bardziej nie próbuje bo nie daj boże pęknie a w łapie mam imadło :) obiecali do piątku zrobic i oby bo w weekend chce pare stówek nim zrobić ,zobaczymy jak sie sprawdzi w długiej trasie
orzel

Postautor: LEFTHANDY dodano: 09 sie 2008, 14:07

orzel pisze:(...) a coś mi sie dusił ostatnio ,chyba gażnik zasyfiony (...)

Miałem to samo. Dokładnie: polakierniczy syf z baku. Teraz mam filtr paliwa. Powiedz niech ci go przeczyszczą i też niech założą filtr.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Poprzednia

Wróć do inne motocykle...