Cruiser 250 na wtrysku: opinie, recencje, eec

Postautor: Michał_66 dodano: 31 maja 2012, 08:11

arekf pisze:Te luzy to takie jak podawał Michał (on ma Roadstera) Ssący 0,08-0,12 i Wydechowy 0,10 - 0,14 ?
Drażnią mnie te odgłosy - motor brzmi jak budzik, a na dodatek zastanawiam się czy to nie jest niebezpieczne.
Choć nigdy nie słyszałem żeby komuś łańcuszek rozrządu przeskoczył i rozwalił coś w silniku...

z tego co wiem chłopaki poustawiali ssący 0,05 a wydech 0,07-0,08 ale osobiście nie wiem czy to nie za ciasno
Michał_66

Postautor: arekf dodano: 01 cze 2012, 14:07

Dzięki.

Zębatka 17 na przód zamówiona, to przy okazji mechanik pogrzebie i zobaczy. Jak wszystko będzie ok (napinacze łańcuszków, luzy) to pozostanie zabawa z wydechami i wiertłem :)
arekf
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser EFI

Postautor: krysz dodano: 01 cze 2012, 17:14

Panowie, łańcuszki na pewno nie są luźne, a wprost przeciwnie; napinacze dość mocno naciskają na łańcuszki... i wydaje mi się, że ten szum stąd właśnie pochodzi. Myślę, ze z czasem na prowadnicach łańcuszki wyżłobię sobie koleiny i się uciszą. A co chodzi o luzy zaworowe ustawiłem na 0,08 ssący i 0,10-0,12 wydech. I te po eksperymentach wydają mi się najwłaściwsze w Cruiserach EFI.

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 17:21 --

arekf pisze:Czy wyraźny luz na dźwigni zmiany biegów to norma ?

:)) jak w ruskim karabinie. "Duży luz może uchronić przed zablokowaniem w przypadku posypania piaskiem". Nie zamka a dźwigni... a na serio tak to już w chińczykach jest.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 18:33 przez krysz, łącznie zmieniany 1 raz
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: Michał_66 dodano: 01 cze 2012, 18:27

krysz pisze:Panowie, łańcuszki na pewno nie są luźne, a wprost przeciwnie; napinacze dość mocno naciskają na łańcuszki... i wydaje mi się, że ten szum stąd właśnie pochodzi. Myślę, ze z czasem na prowadnicach łańcuszki wyżłobię sobie koleiny i się uciszą. A co chodzi o luzy zaworowe ustawiłem na 0,8 ssący i 0,10-0,12 wydech. I te po eksperymentach wydają mi się najwłaściwsze w Cruiserach EFI.

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 17:21 --

arekf pisze:Czy wyraźny luz na dźwigni zmiany biegów to norma ?

:)) jak w ruskim karabinie. "Duży luz może uchronić przed zablokowaniem w przypadku posypania piaskiem". Nie zamka a dźwigni... a na serio tak to już w chińczykach jest.

Krysz a nie 0,08 na ssaniu bo 0,8 to osiem dych prawie 1 mm to zdecydowanie za dużo 8 setek to rozumiem jak by miały prawie 1 mm luzu to by klepały jak stara k.....wa tak mi sie wydaje :)) bo z wydechem się zgadzam :)) że 0,10-0,12
to w maluchu luz na zaworach był 0,15 ssanie 0,20 wydech a tam popychacze były dłuższe więc i luz musiał być większy żeby jak się nagrzeją nie były za ciasno :))
Michał_66

Postautor: krysz dodano: 01 cze 2012, 18:32

Michał oczywiście ssący 0,08. Zwiało mi jedno zero. Już poprawiam, bo jeszcze ktoś tak ustawi :rotfl:
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Postautor: arekf dodano: 03 lip 2012, 08:13

Ot sprawa szumiącego rozrządu rozwiązała się sama - mechanik rozkręcił, posprawdzał, skręcił. Nic nie naprawiał a szumienie ustało. Znaczy chyba coś było nie do końca dobrze skręcone.

Niestety zaraz potem przyszły dwie awarie.
Najpierw zaczął trzeć (mocno) tylni hamulec tarczowy. Mechanik odgiął i dospawał chyba jakiś dystans.
Po tygodniu walnęło łożysko w tylnym kole. Jeden z pierścieni pękł i totalnie się rozsypał. Luzy i odgłosy takie że 4 km pchałem motor do domu. Może i Keeway montuje markowe akumulatory, opony i wtryski, ale łożyska to typowy noname.

Przebieg 920km - zdecydowanie za dużo tych problemów.
arekf
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 03 lip 2012, 08:25

arekf pisze:Przebieg 920km - zdecydowanie za dużo tych problemów.

No stanowczo za dużo, ale musisz to podpiąć pod choroby wieku dziecięcego. Przejedziesz ze trzy-cztery tysiące i powinno się uspokoić.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: arekf dodano: 03 lip 2012, 12:26

Teraz rozumiem tych co doradzali kupić używkę :) - dotarty i co miało się zepsuć to już wymienione. Cóż kontrola jakości kosztuje.

Sam przy moto nie mam czasu grzebać, na szczęście robocizna i części sporo tańsze niż w puszkach.
Aaaa no i fakt na zębatce 17 jeździ się sporo lepiej.
arekf
Forumowicz

Postautor: foxmolder dodano: 03 lip 2012, 16:16

Jak pisałem w moim niedzielnym przywitaniu, na początku chciałem kupić Keeway'a Cruisera, ze względu właśnie na wtrysk. Niestety, te motocykle były tylko dostępne wirtualnie w necie, w skepie ich fizycznie nie było (piszę o Wa-wie i bliskiej okolicy, gdzie szukałem). Zawsze radzę zadzwonić do sklepu, czy Keeway jest, ja pojechałem w ciemno, w necie był dostępny, a w sklepie powiedzieli, że nie ma i już nie będą mieli. Ciekawe co znaczy "już nie będą mieli" _bezradny .
---
foxmolder
Forumowicz

Motocykl: -

Postautor: krysz dodano: 03 lip 2012, 16:42

Zadzwoń do Hrabii, podobno w Gręzowie pod Siedlcami jeden stoi w salonie Kawasaki (a także różnych chińczyków).
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250