Luca pisze:A ja jestem ciekawy jak ta V-ka na wtrysku lata po trasie i czy ma lepsze kopyto od wersji gaźnikowej?
Potwierdzam spalanie jest wręcz rewelacyjne. Jeździłem trochę po Bieszczadach ostatnio. 2 osoby na "małej pętli" i spalił 2,4 l/100km. Górek trochę jest. Natomiast trasa Tarnów, Jasło, Krosno trzymana prędkość ok 80km/h to nie pali więcej niż 2,2l/100km.

robimal84 pisze:Potwierdzam spalanie jest wręcz rewelacyjne. Jeździłem trochę po Bieszczadach ostatnio. 2 osoby na "małej pętli" i spalił 2,4 l/100km. Górek trochę jest. Natomiast trasa Tarnów, Jasło, Krosno trzymana prędkość ok 80km/h to nie pali więcej niż 2,2l/100km.
arekf pisze:U mnie niedotarty silnik spalił około 2,8 litra w mieście (dużo stania na przejazdach kolejowych - nie gaszę silnika, odcinki 13 km do roboty).
Dziś odebrałem od mechanika i 3 pytania od niego.
Czy wyraźny luz na dźwigni zmiany biegów to norma ? U mnie końcówkę można ruszyć o ok. 1cm góra dół.
Mechanik twierdzi że słyszy szum z rozrządu, czy to normalne ?
No i przedni hamulec dość słaby, przy każdym mocniejszym hamowaniu obiecuję sobie że przyzwyczaję się do używania też tylniego.
No i ostatnia sprawa - jak to jest z odpalaniem na zimno ? U mnie zapala ok, ale na luzie zimny pracuje nierówno, na światłach dopóki się nie rozgrzeje dodaje troszkę gazu. Potem jest ok. To normalne ?
Michał_66 pisze: jeżeli chodzi o szum rozrządu chłopaki opowiadali że poustawiali mniejsze luzy na zaworach
Luca pisze:Michał_66 pisze: jeżeli chodzi o szum rozrządu chłopaki opowiadali że poustawiali mniejsze luzy na zaworach
Jak szum to łańcuszek, lub łańcuszki bo w Vce są niestety aż dwa. Trzebaby sprawdzić, czy samonapinacze właściwie napinają łańcuszki, czyli, czy któryś łańcuszek nie lata luźno. Poza tym to szum zawsze jakis będzie, zwłaszcza w okresie docierania.
Jest też jeszcze jedna bardzo skuteczna metoda usuwania wszelkich nieprzyjemnych dzwięków, pochodzących z wnętrza silnika, nazywa się :
puste wydechy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość