Cruiser 250 na wtrysku: opinie, recencje, eec

Postautor: Luca dodano: 09 maja 2012, 11:47

A ja jestem ciekawy jak ta V-ka na wtrysku lata po trasie i czy ma lepsze kopyto od wersji gaźnikowej?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: krysz dodano: 09 maja 2012, 20:45

Luca pisze:A ja jestem ciekawy jak ta V-ka na wtrysku lata po trasie i czy ma lepsze kopyto od wersji gaźnikowej?

Łukasz przy najbliższym spotkaniu chętnie Ci pozwolę się przelecieć / :)) /. Mam skalę porównawczą, ale do choppera, lżejszego. Jednak "charakterystyka ciągu" /moje określenie/ jest zupełnie inna, oczywiście na korzyść wtrysku. No i spalanie, nie dość że niższe to nie jest w stanie wyjść ponad 3l/100 nawet przy wyższych prędkościach, co w wersji gaźnikowej było normą.
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: robimal84 dodano: 09 maja 2012, 20:57

Potwierdzam spalanie jest wręcz rewelacyjne. Jeździłem trochę po Bieszczadach ostatnio. 2 osoby na "małej pętli" i spalił 2,4 l/100km. Górek trochę jest. Natomiast trasa Tarnów, Jasło, Krosno trzymana prędkość ok 80km/h to nie pali więcej niż 2,2l/100km.
robimal84
Forumowicz

Motocykl: Suzuki V Strom

Postautor: mike_russ dodano: 09 maja 2012, 20:59

Potwierdzam spalanie jest wręcz rewelacyjne. Jeździłem trochę po Bieszczadach ostatnio. 2 osoby na "małej pętli" i spalił 2,4 l/100km. Górek trochę jest. Natomiast trasa Tarnów, Jasło, Krosno trzymana prędkość ok 80km/h to nie pali więcej niż 2,2l/100km.

:zaskoczony:

Lisek się schował do szopki.... :oops: :(
No ale nie mam tych 8 z hakiem na cuirsera... _bezradny
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Luca dodano: 10 maja 2012, 10:34

robimal84 pisze:Potwierdzam spalanie jest wręcz rewelacyjne. Jeździłem trochę po Bieszczadach ostatnio. 2 osoby na "małej pętli" i spalił 2,4 l/100km. Górek trochę jest. Natomiast trasa Tarnów, Jasło, Krosno trzymana prędkość ok 80km/h to nie pali więcej niż 2,2l/100km.

No to tylko się cieszyć, spalanie naprawdę miodzio :) nawet ekonomiczne skutry mogą się schować.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: arekf dodano: 28 maja 2012, 23:49

U mnie niedotarty silnik spalił około 2,8 litra w mieście (dużo stania na przejazdach kolejowych - nie gaszę silnika, odcinki 13 km do roboty).
Dziś odebrałem od mechanika i 3 pytania od niego.

Czy wyraźny luz na dźwigni zmiany biegów to norma ? U mnie końcówkę można ruszyć o ok. 1cm góra dół.
Mechanik twierdzi że słyszy szum z rozrządu, czy to normalne ?
No i przedni hamulec dość słaby, przy każdym mocniejszym hamowaniu obiecuję sobie że przyzwyczaję się do używania też tylniego.

No i ostatnia sprawa - jak to jest z odpalaniem na zimno ? U mnie zapala ok, ale na luzie zimny pracuje nierówno, na światłach dopóki się nie rozgrzeje dodaje troszkę gazu. Potem jest ok. To normalne ?
arekf
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser EFI

Postautor: Michał_66 dodano: 29 maja 2012, 05:56

arekf pisze:U mnie niedotarty silnik spalił około 2,8 litra w mieście (dużo stania na przejazdach kolejowych - nie gaszę silnika, odcinki 13 km do roboty).
Dziś odebrałem od mechanika i 3 pytania od niego.

Czy wyraźny luz na dźwigni zmiany biegów to norma ? U mnie końcówkę można ruszyć o ok. 1cm góra dół.
Mechanik twierdzi że słyszy szum z rozrządu, czy to normalne ?
No i przedni hamulec dość słaby, przy każdym mocniejszym hamowaniu obiecuję sobie że przyzwyczaję się do używania też tylniego.

No i ostatnia sprawa - jak to jest z odpalaniem na zimno ? U mnie zapala ok, ale na luzie zimny pracuje nierówno, na światłach dopóki się nie rozgrzeje dodaje troszkę gazu. Potem jest ok. To normalne ?

Z tego co na otwarciu sezonu opowiadał Dajan jemu też na początku chodził nie równo ale potem już się ułożył i teraz jest ok jeżeli chodzi o szum rozrządu chłopaki opowiadali że poustawiali mniejsze luzy na zaworach ale tu musiałby się wypowiedzieć Dajan albo Krysz
Michał_66

Postautor: Luca dodano: 29 maja 2012, 09:17

Michał_66 pisze: jeżeli chodzi o szum rozrządu chłopaki opowiadali że poustawiali mniejsze luzy na zaworach

Jak szum to łańcuszek, lub łańcuszki bo w Vce są niestety aż dwa. Trzebaby sprawdzić, czy samonapinacze właściwie napinają łańcuszki, czyli, czy któryś łańcuszek nie lata luźno. Poza tym to szum zawsze jakis będzie, zwłaszcza w okresie docierania.
Jest też jeszcze jedna bardzo skuteczna metoda usuwania wszelkich nieprzyjemnych dzwięków, pochodzących z wnętrza silnika, nazywa się :
puste wydechy :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 29 maja 2012, 09:34

Luca pisze:
Michał_66 pisze: jeżeli chodzi o szum rozrządu chłopaki opowiadali że poustawiali mniejsze luzy na zaworach

Jak szum to łańcuszek, lub łańcuszki bo w Vce są niestety aż dwa. Trzebaby sprawdzić, czy samonapinacze właściwie napinają łańcuszki, czyli, czy któryś łańcuszek nie lata luźno. Poza tym to szum zawsze jakis będzie, zwłaszcza w okresie docierania.
Jest też jeszcze jedna bardzo skuteczna metoda usuwania wszelkich nieprzyjemnych dzwięków, pochodzących z wnętrza silnika, nazywa się :
puste wydechy :D

I tu się z tobą zgadzam puste wydechy eliminują wszelkie niechciane odgłosy :D
Michał_66

Postautor: arekf dodano: 31 maja 2012, 08:04

Te luzy to takie jak podawał Michał (on ma Roadstera) Ssący 0,08-0,12 i Wydechowy 0,10 - 0,14 ?
Drażnią mnie te odgłosy - motor brzmi jak budzik, a na dodatek zastanawiam się czy to nie jest niebezpieczne.
Choć nigdy nie słyszałem żeby komuś łańcuszek rozrządu przeskoczył i rozwalił coś w silniku...
arekf
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser EFI

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250