kubuś 66 pisze: mam znajomego który w swoim motocyklu o poj. 250 ccm zmienia olej raz w roku jak w samochodzie i twierdzi że to wystarcza na 10 000 km i co wy na to?
jak idzie się postarać przy następnej wymianie, to dlaczego przy tej wymianie nie idzie? omijasz panie ważne rzeczybeniamin82 pisze: Przy następnej wymianie postaram sie to jakoś wydostać.
dorplas pisze:beniamin82 pisze: Przy następnej wymianie postaram sie to jakoś wydostać.
jak idzie się postarać przy następnej wymianie, to dlaczego przy tej wymianie nie idzie? omijasz panie ważne rzeczy
sitko zostało zamontowane wiadomo w jakim celu i nie lekceważyłbym owego miejsca chociażby dla własnej kontroli, czy dzieje się coś z silnikiem czy jest ok, ogólnie nic się nie stanie jak tego nie wyczyścisz chyba że będzie już sporo zapchanie, ale raczej nie tak szybkobeniamin82 pisze:Dorplas cenię sobie twoje zdanie, myślisz że koniecznie powinienem przy cieplejszych okolicznościach zlać ten olej, odkręcić to ustrojstwo u dołu i znów go zalać tym samym olejem?
beniamin82 pisze:No to wymieniłem olej. kupiłem Castrola 10w40 Power 1 po 27/zł litr.
Nie odkręcałem tylko tego sitka metalowego od spodu, bo rama przeszkadza. Przy następnej wymianie postaram sie to jakoś wydostać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości