Moto jedzie maks 85km/h (Keeway)

Postautor: kgeb dodano: 12 paź 2008, 21:30

Właśnie zdałem egzamin na prawko więc mogłem spokojnie pojeździć na dobrej trasie i chciałem Keewayka trochę docisnąć. Jednak efekt był tak, że Supershadowek docągnął do ok. 80-85km/h i przy pokręcaniu dalej manatką dusił się i zwalniał.

Świece wymieniałem zaraz po zakupie na NGK. Moto ma przejechane ok. 650km, miało przegląd po 300km i wyglądało że jeździ ok.

Czy jest jakaś blokada? Czy to wskazuje na niewyregulowany gaźnik?
kgeb

Postautor: LEFTHANDY dodano: 12 paź 2008, 21:54

Chyba raczej gaźnik. Ja mam zepsuty licznik i mi wskazówka zatrzymuje się na 105-110km ale jak jadę z DAREKDOCem, to on twierdzi, że czasami przy 120 nie może nadgonić.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Luca dodano: 13 paź 2008, 11:34

Najprawdopodobniej gaźnik do regulacji. Przekręć o 1/4 obrotu śrubke regulacyjną od mieszanki. Najpierw w jedną stronę, przejedź się a potem wróć w pozycje wyjąciową i przekręć w drugą. Zobaczysz jak jest lepiej, jeśli będzie jakaś poprawa to tylko kwestja odpowiedniego ustawienia śrubki.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: daro dodano: 13 paź 2008, 18:22

Nie jestem ekspertem ale jak dla mnie to może być jeszcze syf w baku,który dostaje się do gaznika podobnie jak było u Lefthandego.Mi czasem jak postoi ze 2 tygodnie potrafi gasnąć,dławić się,przerywać na niskich obrotach.Dzisiaj podobnie jak kilka dni temu gdy jezdziłem miałem to gaśnięcie.Ale dzisiaj się chyba przepalił ten syf bo jak wracałem na chatę z rozgrzanym motorkiem już po przejechanych 25 km ładnie zaczął pracować i problem znikł.Muszę koniecznie zainstalować ten filtr paliwa.
A tak swoją drogą jak kiedyś tam w jakiejś motocyklowej gazecie testowali ten motocykl (o nazwie Magnus) mieli też ten problem.Ale chyba przy 100km/h.
Lefty ty to normalnie zap...alasz czasem maksem.Zwłaszcza jak zobaczysz ładną dwupasmówkę.Jadę sobie 100km/h a ty mi znikasz.Więc odkręcam manetkę do oporu, patrzę ze zgrozą na prędkościomierz -125 i dalej nie drgnie.Muszę ostatnie flaki z motoru wyciskać aby Cię nadgonić.Pozniej jak Cię nadgonię to widzę na ogół 110-115.A jak zaczynasz znowu wariować to i 120.Zrób se ten prędkościomierz człowieku bo latasz maksem:)))
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 13 paź 2008, 18:44

Och Stary! Jaką drogę dziś wyczaiłem do bicia rekordów prędkości. No miodzio po prostu. 26km prostej bez żadnych zakrętów, szerokiej nowiutkiej szosy Wyszków - Serock. Od czasu, do czasu tylko jakieś wzniesienie. Ruch prawie zerowy, tylko kilka ciężarówek na krzyż.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: mrychu dodano: 23 lip 2009, 00:53

Twój motor nie pojedzie więcej BO JEST NIEDOTARTY!!! I jeśli będziesz nadal sprawdzał jego maksymalne osiągi to NIGDY NIE POJEDZIE JUŻ SZYBCIEJ, a w najgorszym wypadku za niedługo wogóle przestanie jeździć. Okres docierania silnika kończy się oficjalnie z przebiegiem min. 1000 km (dobrze jest dojeździć w ten sposób trochę większy przebieg). Wcześniej NIE WOLNO przekraczać obrotów powyżej 5000, jeździć w dwie osoby i nadmiernie nagrzewać silnika - to znaczy wskazane są niezbyt długie przebiegi przy niezbyt wysokiej temperaturze otoczenia. Dodatkowo po okresie dotarcia należy zrobić kompleksowy przegląd - koniecznie wymiana oleju, czyszczenie filtrów i regulacja zaworów. Teraz nieoficjanie - te motocykle docierają się nawet do przebiegu 3500 km, gdzie dopiero wtedy zaczynają nieco ustępować wibracje i inne dolegliwości. Dobrze dotarty silnik będzie dobrze i długo pracował.
mrychu

Postautor: mlynaszz dodano: 23 lip 2009, 01:10

mrychu pisze:Twój motor nie pojedzie więcej BO JEST NIEDOTARTY!!! I jeśli będziesz nadal sprawdzał jego maksymalne osiągi to NIGDY NIE POJEDZIE JUŻ SZYBCIEJ, a w najgorszym wypadku za niedługo wogóle przestanie jeździć. Okres docierania silnika kończy się oficjalnie z przebiegiem min. 1000 km (dobrze jest dojeździć w ten sposób trochę większy przebieg). Wcześniej NIE WOLNO przekraczać obrotów powyżej 5000, jeździć w dwie osoby i nadmiernie nagrzewać silnika - to znaczy wskazane są niezbyt długie przebiegi przy niezbyt wysokiej temperaturze otoczenia. Dodatkowo po okresie dotarcia należy zrobić kompleksowy przegląd - koniecznie wymiana oleju, czyszczenie filtrów i regulacja zaworów. Teraz nieoficjanie - te motocykle docierają się nawet do przebiegu 3500 km, gdzie dopiero wtedy zaczynają nieco ustępować wibracje i inne dolegliwości. Dobrze dotarty silnik będzie dobrze i długo pracował.

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Skąd takie ortodoksyjne podejście? To może w ogóle lepiej w czasie docierania nie jeździć???????? :evil:
Osobiście docierałem Roadstara i zdarzało mnie się pogonić go ponad 100 przy stanie licznika ok 500 km, jak również jeździć niewielkie odległości z małżonką za plecami i CO :?: o dziwo Zipp jeździł sobie dalej, a nawet śmigał jak ta lala pod 120 :buttrock:
Tyle w temacie. Się zdżaźniłem :wrr:
A teraz kolego, do powitalni się przedstawić, jak masz ochotę trochę tutaj pobawić! :cwaniak:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: Luca dodano: 23 lip 2009, 07:21

Temat o docieraniu już jest, polecam przeczytać :]
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Wiesław dodano: 23 lip 2009, 19:50

mam Supershadowa i od samego początku a przebieg przy zakupie 3km bez problemu wyciągał 110km po trzecim przeglądzie coś tam mechanik podregulował i teraz wyciągnoł 120km spalanie jest na 2.71l/100km
Pozdrowienia z Borów Tucholskich
Awatar użytkownika
Wiesław
Klubowicz

Motocykl: KEEWAY SUPERSHADOW 250 V
Tel. kom.: 602899398

Postautor: dorplas dodano: 23 lip 2009, 23:41

mlynaszz pisze:
Tyle w temacie. Się zdżaźniłem :wrr:
A teraz kolego, do powitalni się przedstawić, jak masz ochotę trochę tutaj pobawić! :cwaniak:

ojej ależ ty nerwowy ;p , dobrze mu poleciałeś do powitalni :oklasky:
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Następna

Wróć do Lifan LF-250