coronerpl pisze:Witam.
Walczę z motorem cały czas... prąd mam, ale w ostatni weekend wraz z Szkieletorem, który mam taki sam moto jak ja, stwierdziliśmy, że padł moduł. Zrobilismy próbę z zamianą modułów i okazało się że mój jest padnięty. Mam teraz problem, gdzie kupić??? może ktoś wie???? Pozdrawiam
Witaj w klubie ,ponieważ ja też walczę z instalacją , cewki wymienione , czujnik położenia wału też ,instalacja powypruwana , czujnik na stopce ok , prąd do modułu dochodzi masa tyż , a motur to chodzi to strzeli i zdechnie . Został tylko moduł , niestety po rozpruciu moduły moto całkiem zaniemogło . Oczywiście w tym kraju nie znalazłem sklepu gdzie by można było go zakupić , Romet oferuje dopiero za cztery tygodnie ale cena szok . Ale z pomocą kolegi klubowego podobno dokonam zakupu potrzebnej części .

Moduł kupiłem od Keeway'a, jednakże od modelu Superchadow z lat 2005 - 2008. Motor wreszcie DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Pierwszy raz od października 2012. Dla mnie, to jakbym kupił sobie nowy motor. To, że wywaliłem na moduł 350 zł to jest nic. Niestety Keeway postapił ze mną nieładnie. Gdy dzwoniłem do siedziby do Warszawy, moduł kosztował 270 zł. Dwa dni później, przy odbiorze - 350. Podobno informatyk Keewaya zrobił błąd i w katalogu widniała ta pierwsza cena. Jest juz ponoć dobrze, czyli drożej. Sprawa niby załatwiona, ale niesmak pozostał. Trzeba im jednak na ręce patrzyć, i to przez lupę...